ΡΕΤΣΙΝΑ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Η ρετσίνα που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία της, τοποθετώντας το παραδοσιακό ελληνικό κρασί πλάι στα εκλεκτότερα προϊόντα του παγκόσμιου αμπελώνα. Η πρώτη ρετσίνα με εντυπωσιακό δυναμικό παλαίωσης.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ | 12 -14oC
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ | | | Ασύρτικο 100% |
ΠΕΡΙΟΧΗ | | | Γουμένισσα |
ΠΑΛΑΙΩΣΗ | | | 10 χρόνια |
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΥΓΟΥ | | | 01/09 |
Αλκοολ | | | 13,5% |
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ | | | 6,80 g/L |
ΣΑΚΧΑΡΑ | | | 3,7 g/L |
Φιαλη | | | 750 ml |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | | | 6 φιάλες |
Oι λευκές ποικιλίες ευνοήθηκαν από τις συνθήκες απουσίας βροχοπτώσεων και παρατεταμένου καύσωνα που επικράτησαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που οδήγησε στην παραγωγή καρπού υψηλής ποιότητας. Έτσι το Ασύρτικο έδωσε πολύ όμορφα κρασιά, χάρη στην άριστη ισορροπία οξύτητας και σακχάρων των σταφυλιών.
Η διαδικασία της οινοποίησης ξεκινά με προζυμωτική εκχύλιση. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε καινούρια δρύινα βαρέλια διαφορετικής προέλευσης και ποικίλων τύπων, ενώ ακολουθεί ωρίμανση για 6 μήνες με παραμονή στις οινολάσπες και τακτικό bâtonnage.
WINE ASSETS