ΤΟ ΚΡΑΣΙ
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
PRESS CORNER
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ένα Ξινόμαυρο από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Γουμένισσας, που εκφράζει όλη τη δύναμη και τη μοναδικότητα της εμβληματικής ποικιλίας του μακεδονίτικου αμπελώνα. 

ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Αρώματα ντομάτας, ώριμου αγριοκέρασου, φραγκοστάφυλου, μελωμένων σύκων και αποξηραμένων δαμάσκηνων, σε συνδυασμό με νότες καφέ και μπαχαρικών. Δεμένη, ζωηρή γεύση, με στιβαρέςτανίνες και πολύπλοκη επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ

Ιδανικό με ψητά κόκκινα κρέατα, κυνήγι, χωριάτικα λουκάνικα, σάλτσες με ξερά φρούτα, ζυμαρικά με κιμά, πιπεριές Φλωρίνης, παλαιωμένο κασέρι. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ | 22-24oC

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ | Ξινόμαυρο
ΠΕΡΙΟΧΗ | Γουμένισσα
ΠΑΛΑΙΩΣΗ | 10+ έτη
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΥΓΟΥ | Οκτώβριος
Αλκοολ | 13%
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ | 6,2g/l
ΣΑΚΧΑΡΑ | 3,1g/l
Φιαλη | 750 ml
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | 6 φιάλες

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον χειμώνα και την άνοιξη έδωσαν τη θέση τους σε ένα καλοκαίρι που χαρακτηρίστηκε από ήπια υψηλές θερμοκρασίες και καλά επίπεδα ηλιοφάνειας. Η καλή διαχείριση του αμπελώνα σε μια καλή χρονιά με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις είχε σαν αποτέλεσμα την παραγωγή σταφυλιών, και αντίστοιχα κρασιών, με εντυπωσιακά αναλυτικά χαρακτηριστικά.

Το σταφύλι συλλέγεται όψιμα με σκοπό την παραγωγή φρούτου που διαθέτει φαινολικό πλούτο.Η εκχύλιση διαρκεί 8-10 εβδομάδες και ακολουθείται από μια περίοδο ωρίμανσης12-14 μηνών σε μείγμα παλαιών και νέων δρύινων βαρελιών.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΟΔΕΙΑΣ

ΑΣΗΜΕΝΙΟ

Thessaloniki International Wine & Spirits Competition

ΑΣΗΜΕΝΙΟ

TEXSOM International Wine Awards
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
ΕΤΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΟΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣΣΟΔΕΙΑ
2017 SILVER TEXSOM 2013
2017 SILVER THESSALONIKI INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2013
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ

WINE ASSETS

Xinomavro_2013_EN_PhotoHighRes.jpg 1.51 MB JPEG download
Xinomavro_2013_GR_PhotoHighRes.jpg 1.53 MB JPEG download
Xinomavro_2013_ProductProfile_GR.pdf 609.49 KB PDF download
Xinomavro_Label_GR-EN.jpg 829.4 KB JPEG download
Xinomavro_Label_ΕΝ-FR.jpg 826.89 KB JPEG download