ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ένα Ξινόμαυρο από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Γουμένισσας, που εκφράζει όλη τη δύναμη και τη μοναδικότητα της εμβληματικής ποικιλίας του μακεδονίτικου αμπελώνα.
ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Αρώματα ντομάτας, ώριμου αγριοκέρασου, φραγκοστάφυλου, μελωμένων σύκων και αποξηραμένων δαμάσκηνων, σε συνδυασμό με νότες καφέ και μπαχαρικών. Δεμένη, ζωηρή γεύση, με στιβαρέςτανίνες και πολύπλοκη επίγευση.
Ιδανικό με ψητά κόκκινα κρέατα, κυνήγι, χωριάτικα λουκάνικα, σάλτσες με ξερά φρούτα, ζυμαρικά με κιμά, πιπεριές Φλωρίνης, παλαιωμένο κασέρι.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ | 22-24oC
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ | | | Ξινόμαυρο |
ΠΕΡΙΟΧΗ | | | Γουμένισσα |
ΠΑΛΑΙΩΣΗ | | | 10+ έτη |
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΥΓΟΥ | | | Οκτώβριος |
Αλκοολ | | | 13% |
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ | | | 6,2g/l |
ΣΑΚΧΑΡΑ | | | 3,1g/l |
Φιαλη | | | 750 ml |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | | | 6 φιάλες |
Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον χειμώνα και την άνοιξη έδωσαν τη θέση τους σε ένα καλοκαίρι που χαρακτηρίστηκε από ήπια υψηλές θερμοκρασίες και καλά επίπεδα ηλιοφάνειας. Η καλή διαχείριση του αμπελώνα σε μια καλή χρονιά με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις είχε σαν αποτέλεσμα την παραγωγή σταφυλιών, και αντίστοιχα κρασιών, με εντυπωσιακά αναλυτικά χαρακτηριστικά.
Το σταφύλι συλλέγεται όψιμα με σκοπό την παραγωγή φρούτου που διαθέτει φαινολικό πλούτο.Η εκχύλιση διαρκεί 8-10 εβδομάδες και ακολουθείται από μια περίοδο ωρίμανσης12-14 μηνών σε μείγμα παλαιών και νέων δρύινων βαρελιών.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΟΔΕΙΑΣ
ΑΣΗΜΕΝΙΟ |
Thessaloniki International Wine & Spirits Competition |
ΑΣΗΜΕΝΙΟ |
TEXSOM International Wine Awards |
ΕΤΟΣ | ΜΕΤΑΛΛΙΟ | ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | ΣΟΔΕΙΑ |
---|---|---|---|
2017 | SILVER | TEXSOM | 2013 |
2017 | SILVER | THESSALONIKI INTERNATIONAL WINE COMPETITION | 2013 |