2018: Μια χρονιά με έντονες προκλήσεις, αλλά αίσιο τέλος
October 1, 2018

2018: Μια χρονιά με έντονες προκλήσεις, αλλά αίσιο τέλος

Στους αμπελώνες του οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ στη Γουμένισσα, ο ήπιος χειμώνας και οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες του Απριλίου είχαν ως αποτέλεσμα τη γρήγορη ανάπτυξη των αμπελιών. Η συνέχεια ωστόσο επιφύλαξε πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άστατος, με συνεχείς καταιγίδες, μεταβολές θερμοκρασιών και ισχυρούς νοτιάδες.
Η βελτίωση του καιρού κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου συντέλεσε στην καλή ωρίμανση των σταφυλιών, η οποία ολοκληρώθηκε έως και 7 ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το 2017. Οι πολύ καλές θερμοκρασίες και η απουσία βροχοπτώσεων τον Σεπτέμβριο, βοήθησαν στην ομαλή εξέλιξη του τρύγου, και σε ένα ιδανικό κλείσιμο της χρονιάς.


Aπολογισμός
Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στις αρχές του καλοκαιριού δημιούργησαν έντονη πίεση από ασθένειες στα αμπέλια. Ωστόσο, οι κατάλληλες παρεμβάσεις από το επιστημονικό προσωπικό του οινοποιείου μας προστάτευσαν την υγιεινή των σταφυλιών και διατήρησαν την ποιότητα στο ίδιο υψηλό επίπεδο που επιθυμούμε πάντα για τα κρασιά μας.