• 1
  Η ΡΕΤΣΙΝΑ δεν είναι κρασί

  Η ρετσίνα είναι το παραδοσιακό κρασί της Ελλάδας και, όπως όλα τα κρασιά, είναι προϊόν της ζύµωσης µούστου που προέρχεται από σταφύλια.

  ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 • 2
  Η ΡΕΤΣΙΝΑ παράγεται από ρετσίνι

  Η διαφορά της ρετσίνας από τα υπόλοιπα κρασιά είναι η προσθήκη φυσικού ρετσινιού πεύκου κατά τη διάρκεια της ζύμωσης του μούστου. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το ρετσίνι αφαιρείται. Αυτή η σύντομη και σε ελεγχόμενες συνθήκες επαφή του μούστου με το ρετσίνι δίνει στο κρασί το χαρακτηριστικό του άρωμα.

  ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 • 3
  Η ΡΕΤΣΙΝΑ είναι ένα κρασί χαμηλής ποιότητας

  Όπως συμβαίνει με όλα τα κρασιά, η ποιότητα της ρετσίνας εξαρτάται από την ποιότητα της πρώτης ύλης και των τεχνικών οινοποίησης. Η ποιότητα της ρετσίνας είναι, δηλαδή, ζήτημα που αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή του οινοποιού. Μάλιστα, η επιλογή του ρετσινιού με την κατάλληλη ποιότητα, καθώς και η επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στα αρώματα του ρετσινιού και του σταφυλιού αποτελούν παράγοντες που αυξάνουν τη δυσκολία της οινοποίησης. Η ποιοτική ρετσίνα είναι ένας τύπος κρασιού που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες από την πλευρά του οινοποιού.

  ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 • 4
  Η ΡΕΤΣΙΝΑ περιέχει χημικά αρώματα.

  Ο αρωματικός χαρακτήρας της ρετσίνας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού των αρωμάτων του σταφυλιού, του φυσικού ρετσινιού που προέρχεται από το πεύκο του είδους Pinus Halepensis και της διαδικασίας οινοποίησης.
 • 5
  Η ΡΕΣΤΙΝΑ είναι μόνο λευκή

  Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ρετσίνα εκτός από λευκό κρασί μπορεί να είναι και ροζέ. Το οινοποιείο μας παράγει, μάλιστα, τη μοναδική ροζέ ρετσίνα από 100% Ξινόμαυρο.
 • 6
  Η ΡΕΤΣΙΝΑ δεν παλαιώνει

  Η ρετσίνα είναι ένα κρασί που έχει συνήθως ως στόχο να προσφέρει απόλαυση μέσα στον πρώτο χρόνο από την παραγωγή του. Ωστόσο, ανάλογα με την ποικιλία που θα επιλεγεί και τον τρόπο οινοποίησης, η ρετσίνα μπορεί να αποκτήσει διάρκεια στον χρόνο, όπως όλα τα λευκά κρασιά υψηλής ποιότητας. Το ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ, για παράδειγμα, η μοναδική ρετσίνα από Ασύρτικο που ωριμάζει σε βαρέλι, έχει τη δυνατότητα να παλαιώσει έως και μία δεκαετία.
 • 7
  Η ΡΕΤΣΙΝΑ μπορεί να παραχθεί σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο

  Η ρετσίνα είναι ένας τύπος κρασιού που παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, και ως τέτοιο μοναδικό προϊόν προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με την ένδειξη «Ονομασία κατά παράδοση»
 • 8
  Η ΡΕΤΣΙΝΑ συνοδεύει μόνο πιάτα της ελληνικής κουζίνας

  Η ποιοτική ρετσίνα συνδυάζει τα φρουτώδη αρώματα του σταφυλιού με τη φρεσκάδα του ρετσινιού και τη δροσερή οξύτητα. Για τον λόγο αυτό, είναι ένα κρασί φαγητού που συνοδεύει ιδανικά, εκτός από όλα τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, φαγητά και από ολόκληρη τη Μεσόγειο που έχουν ως βάση το ελαιόλαδο, ενώ σε συνδυασμό με πιάτα της Άπω Ανατολής, όπως το σούσι ή το κάρι, δημιουργεί αναπάντεχους συνδυασμούς υψηλής ποιότητας.
 • 9
  Η ΡΕΤΣΙΝΑ πίνεται μόνο στην Ελλάδα

  Η ρετσίνα παραμένει ο πιο γνωστός τύπος ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Όσον αφορά το οινοποιείο μας συγκεκριμένα, το 30% της συνολικής παραγωγής ρετσίνας εξάγεται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 • 10
  Η ΡΕΤΣΙΝΑ είναι ένα παρωχημένο κρασί

  Η ρετσίνα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν με ιστορία χιλιάδων ετών που, όταν παράγεται με βάση τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα ποιότητας, ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή. Συγκεκριμένα για το ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ και το ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ, μάλιστα, η ποιότητα αυτή έχει επιβραβευτεί ήδη με δεκάδες διακρίσεις σε όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς οίνου του εξωτερικού.