• Οι ΑΞΙΕΣ μας καθορίζουν την ταυτότητά μας, το ποιοι είμαστε. Και η ταυτότητά μας καθορίζεται από τις πράξεις μας, το τι κάνουμε. Γι’ αυτό, δίνουμε αξία στις αξίες μας, προσπαθώντας κάθε πράξη μας να τις εκφράζει.

  ΑΞΙΕΣ

 • Για μας, η ΠΑΡΑΔΟΣΗ δεν είναι παρελθόν. Είναι παρόν. Δεν είναι ένα σύνολο στατικών συμβόλων. Είναι κάτι ζωντανό, κάτι ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ. Υπήρχε πριν από µας και υπάρχει µαζί µας, είναι κοµµάτι της ζωής µας. Δεν είναι κάτι απρόσιτο που διαµορφώθηκε από άλλους. Είναι κάτι που µας αφορά άµεσα, γιατί µας διαµορφώνει και διαµορφώνεται από µας. Δεν είναι µόνο κάτι που κληρονοµήσαµε. Είναι κάτι που κληροδοτούµε. Στις γενιές που έρχονται. Στο µέλλον. Κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία µας αυτή, αντλούµε έµπνευση από την ελληνική παράδοση και δηµιουργούµε προϊόντα που τη σέβονται, την εξελίσσουν και την αναδεικνύουν
 • Για μας, η ΠΟΙΟΤΗΤΑ δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο για να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης που αντέχουν στον χρόνο. Με τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, την τοπική κοινωνία. Για μας, η ποιότητα είναι ολική, είναι αξία αδιαπραγμάτευτη και αμετάβλητη. Είναι ο λόγος που υπάρχουμε. Χωρίς αυτήν, θα ήμασταν μια άλλη εταιρία.
 • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ σηµαίνει να τολµάς. Εµείς, από πολύ νωρίς τολµήσαµε να επενδύσουµε σε ένα παρεξηγηµένο παραδοσιακό ελληνικό προϊόν, τη ρετσίνα. Αξιοποιώντας την επιστηµονική γνώση των οινολόγων µας και δουλεύοντας µε πάθος και προσήλωση στο αµπέλι και το οινοποιείο, καταφέραµε να αποκαταστήσουµε την εικόνα της ρετσίνας, αποδεικνύοντας πως το παραδοσιακό ελληνικό κρασί δεν έχει µόνο ένδοξο παρελθόν έχει και ένα πολλά υποσχόµενο µέλλον. Καινοτοµία σηµαίνει, επίσης, να πρωτοπορείς. Έχοντας πάθος µε την εξερεύνηση των διαφορετικών εκφράσεων της ρετσίνας, είµαστε οι µοναδικοί που προσφέρουµε διαφορετικούς τύπους της, αναβιώνοντας την παράδοση µε τρόπο δηµιουργικό σε µια αναζήτηση των ορίων αυτού του µοναδικού στον κόσµο κρασιού
 • Για μας, ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ σημαίνει εγκαρδιότητα. Έτσι υποδεχόµαστε κάθε νέο µέλος της οµάδας µας. Σηµαίνει οικειότητα. Έτσι θέλουµε να νιώθετε όταν έρχεστε «στο σπίτι µας». Σηµαίνει ειλικρίνεια. Έτσι αντιµετωπίζουµε τις σχέσεις µας. Σηµαίνει αυθεντικότητα. Είµαστε αυτό που κάνουµε, όχι αυτό που λέµε ότι κάνουμε.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 
Για μας, το κρασί δεν είναι μονοδιάστατο. Δεν είναι, απλά και μόνο, ένα προϊόν. Για μας, το κρασί είναι πολυδιάστατο και συνυφασμένο με τον πολιτισμό, τον άνθρωπο, την ίδια τη ζωή. Συνδέεται με τον πολιτισμό, καθώς η παραγωγή του σχετίζεται άμεσα με την ιστορία και την παράδοση κάθε τόπου. Συνδέεται με τον άνθρωπο γιατί από αυτόν προέρχεται και γι’αυτόν προορίζεται. Ο άνθρωπος-παραγωγός, με την
άποψη, τη γνώση και την εμπειρία του, καθορίζει τον λόγο και τον τρόπο που παράγεται το κρασί, ενώ ο άνθρωπος-καταναλωτής γεύεται τον καρπό αυτής της προσπάθειας, χτίζοντας σταδιακά μια σχέση αμφίδρομη, μια σχέση αλληλε- πίδρασης. Το κρασί για μας συνδέεται με την ίδια τη ζωή, δίνει αξία στις στιγμές της, μας φέρνει κοντά και μας κάνει να μοιραζόμαστε σκέψεις και συναισθήματα.
 • 1
  Γεννιέται η ρετσίνα ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ στην παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα µας «Κόκορας», κάπου στην παλιά Θεσσαλονίκη. Χάρη στην ποιότητα του προϊόντος, η καλή φήµη του εξαπλώνεται γρήγορα και η ζήτησή του αυξάνεται µε γοργούς ρυθµούς.

  ΙΣΤΟΡΙΑ

 • 2
  Τα τέσσερα αδέλφια ιδρύουν την πρότυπη ποτοποιία «ΑΦΟΙ Ε. ΚΕΧΡΗ» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Στις σύγχρονες και τεχνολογικά άρτιες εγκαταστάσεις της οικογενειακής επιχείρησης, παράγουν και εµφιαλώνουν δηµοφιλή ποτά, όπως ούζο, λικέρ και µπράντι.
 • 3
  Ξεκινάµε να ΕΞΑΓΟΥΜΕ τα προϊόντα µας στη Γερµανία.
 • 4
  Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΧΡΗΣ αναλαµβάνει τη διεύθυνση του οικογενειακού οινοποιείου, ενώ την ίδια χρονιά δηµιουργεί τα σπιτικά λικέρ Δωρική που δύο χρόνια µετά βραβεύονται µε χρυσό µετάλλιο στη SIAL, µία από τις µεγαλύτερες εκθέσεις τροφίµων και ποτών
 • 5
  Μαζί µε δώδεκα ακόµα οινοπαραγωγούς από την περιοχή της Μακεδονίας, το Οινοποιείο Κεχρής συµµετέχει στην ιδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, τη σηµερινή Οίνοι Βορείου Ελλάδος, µια πρωτοποριακή ένωση µε στόχο την ανάδειξη του επώνυµου τυποποιηµένου ελληνικού κρασιού των µελών της.
 • 6
  Το ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ κυκλοφορεί στο δηµοφιλές πράσινο καραφάκι µε τον φελλό, που σχεδιάζεται µε βάση την προϋπάρχουσα φιάλη µας. Το ορόσημο αυτό συνδέεται με την επίσημη είσοδο της ΕΛΕΝΗΣ ΚΕΧΡΗ στην εταιρεία, και την ίδρυση του εμπορικού τμήματος της εταιρεία.
 • 7
  Ο Διεθνής Διαγωνισµός Οίνου Θεσσαλονίκης απονέµει για πρώτη φορά ΜΕΤΑΛΛΙΟ σε ρετσινα. Το ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ γίνεται η πρώτη ρετσίνα που αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα σύγχρονο, ποιοτικό λευκό κρασί.
 • 8
  Η ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ, επιστρέφοντας από τις σπουδές της στο Μπορντό, ξεκινά να εφαρμόζει νέες καινοτόμες ιδέες στην οινοποίηση.
 • 9
  Την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του, ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ, η καινοτόµος ρετσίνα που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα κρασί παγκόσµιας κλάσης, κατακτά το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισµό Οίνου Θεσσαλονίκης.
 • 10
  Ολοκληρώνεται η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων του οινοποιείου µας, ενώ την ίδια χρονιά το ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ βραβεύεται µε ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ στους διαγωνισµούς Decanter World Wine Awards και International Wine Challenge.
 • 11
  Το ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ γίνεται 10 ΧΡΟΝΩΝ. Η επέτειος γιορτάζεται µε µια εντυπωσιακή κάθετη δοκιµή όλων των σοδειών της πρώτης ρετσίνας που παλαιώνει. Την ίδια χρονιά ολοκληρώνεται το νέο branding της εταιρείας και των προϊόντων. Παράλληλα, η οικογένεια της ρετσίνας αποκτά 4ο μέλος. Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε πειραματική εμφιάλωση ο ΑΦΡΟΣ, η νέα μας pet-nat ρετσίνα.
 • 12
  Ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής του ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ µας που θα στεγάσει τον ψυκτικό θάλαµο, απαραίτητο για τη βελτιστοποίηση του πρωτοκόλλου οινοποίησης λευκών ποικιλιών, τον νέο χώρο υποδοχής πρώτης ύλης, την αίθουσα για τις µικρο-οινοποιήσεις µας και τον νέο χώρο εµφιάλωσης. Ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής του ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ µας που θα στεγάσει τον ψυκτικό θάλαµο, απαραίτητο για τη βελτιστοποίηση του πρωτοκόλλου οινοποίησης λευκών ποικιλιών, τον νέο χώρο υποδοχής πρώτης ύλης, την αίθουσα για τις µικρο-οινοποιήσεις µας και τον νέο χώρο εµφιάλωσης.

BRANDING

 
brand
ΟΝΟΜΑ ΣΗΜΑ ΣΧΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
Hover over for detailed explanation of our new branding.
Το όνοµά µας είναι το όνοµα ενός οραµατιστή. Ενός ανθρώπου αυθεντικού. Του συνεχιστή µιας οικογενειακής παράδοσης που ξεκίνησε ήδη από τις αρχές του προηγούµενου αιώνα. Στέλιος Κεχρής. Το όνοµά του βρίσκεται κρυµµένο µέσα στο ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ, την αυθεντική ρετσίνα που αποτελεί το σήµα-κατατεθέν του οινοποιείου µας. ΚΕΧΡΗΣ σηµαίνει, πάνω και πέρα από όλα, αυθεντικότητα και ποιότητα.
Οι τυπογράφοι αγαπούν τις γραµµατοσειρές µε πατούρες γιατί «κάνουν καλό στα µάτια» και στην περίπτωσή µας στόχος ήταν µέσα από µια κλασική και κλασάτη γραµµατοσειρά τύπου "serif" να συνδυάσουµε τη διαχρονική αξία τους (αµεσότητα µε πατούρες σαν πινελιές και προσωπικότητα µε διαφορετικά πάχη σε κάθε χαρακτήρα) µε τη δική µας προσπάθεια να νικήσουµε τον χρόνο θέτοντας την παράδοση σε κίνηση, ισορροπώντας ανάµεσα στη γνησιότητα του αυθεντικού και τη δυναµική της καινοτοµίας.
Τη δεκαετία του ´90, αναζητώντας µια συσκευασία που θα αναδείκνυε την αυθεντικότητα και τον σύγχρονα παραδοσιακό χαρακτήρα που έχει το ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ, αποφασίσαµε να δηµιουργήσουµε το, δηµοφιλές πλέον, πράσινο καραφάκι, το οποίο σχεδιάστηκε µε βάση την προϋπάρχουσα φιάλη µας. Την πρώτη που έκλεισε τη ρετσίνα µε φελλό. Το καραφάκι µας αγαπήθηκε για την εµφάνιση και, κυρίως, για το περιεχόµενό του. Λόγω περιεχοµένου, το καραφάκι µας έγινε σύµβολο. Σύµβολο ποιότητας. Σήµερα, το σύµβολο αυτό είναι το σήµα µας. Ένα σήµα τόσο δικό µας και τόσο µοναδικό, όσο το ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ µας.
Το σχήµα του σήµατός µας δηλώνει τη σταθερότητα και τη διαχρονικότητά µας, ενώ το καραφάκι µας είναι τοποθετηµένο έτσι, ώστε να δίνει την αίσθηση της κίνησης εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βασική µας αξία και το εταιρικό µήνυµά µας.