ΤΟ ΚΡΑΣΙ
PRESS CORNER
ΣΤΙΓΜΕΣ
test product 1

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ

|

ΡΕΤΣΙΝΑ 
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Η ρετσίνα που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία της, τοποθετώντας το παραδοσιακό ελληνικό κρασί πλάι στα εκλεκτότερα προϊόντα του παγκόσμιου αμπελώνα. Η πρώτη ρετσίνα με εντυπωσιακό δυναμικό παλαίωσης.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ | 12 -14oC

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ | Ασύρτικο 100%
ΠΕΡΙΟΧΗ | Γουμένισσα
ΠΑΛΑΙΩΣΗ | 10 χρόνια
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΥΓΟΥ | 01/09
Αλκοολ | 13,5%
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ | 6,80 g/L
ΣΑΚΧΑΡΑ | 3,7 g/L
Φιαλη | 750 ml
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | 6 φιάλες

Oι λευκές ποικιλίες ευνοήθηκαν από τις συνθήκες απουσίας βροχοπτώσεων και παρατεταμένου καύσωνα που επικράτησαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που οδήγησε στην παραγωγή καρπού υψηλής ποιότητας. Έτσι το Ασύρτικο έδωσε πολύ όμορφα κρασιά, χάρη στην άριστη ισορροπία οξύτητας και σακχάρων των σταφυλιών. 

Η διαδικασία της οινοποίησης ξεκινά με προζυμωτική εκχύλιση. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε καινούρια δρύινα βαρέλια διαφορετικής προέλευσης και ποικίλων τύπων, ενώ ακολουθεί ωρίμανση για 6 μήνες με παραμονή στις οινολάσπες και τακτικό bâtonnage.

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ
ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ

WINE ASSETS

TearOfThePine_2016_DE_PhotoHighRes.jpg 1.53 MB JPEG download
TearOfThePine_2016_EN_PhotoHighRes.jpg 1.53 MB JPEG download
TearOfThePine_2016_GR_PhotoHighRes.jpg 1.54 MB JPEG download
TearOfThePine_2016_ProductProfile_GR.pdf 623.32 KB PDF download
TearOfThePine_Label_DE-GR.jpg 815.48 KB JPEG download
TearOfThePine_Label_EN-FR.jpg 802.77 KB JPEG download
TearOfThePine_Label_GR-EN.jpg 808.61 KB JPEG download