ΤΟ ΚΡΑΣΙ
ΑΦΡΟΣ

ΑΦΡΟΣ

|
ΑΦΡΟΣ Year

ΡΕΤΣΙΝΑ 
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Η πρώτη pet-nat  ρετσίνα, που εμφιαλώνεται θολή, για να φυλακίσει τον σπινθήρα και τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει. Ένα προϊόν ταυτόχρονα βαθιά παραδοσιακό και απόλυτα σύγχρονο.

ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Ελαφρώς θολό στην όψη, καθώς εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, με διακριτικές φυσαλίδες που ανεβαίνουν ζωηρά στην επιφάνεια του ποτηριού, ο Αφρός μας προσφέρει όλη τη φρεσκάδα της ρετσίνας που ζυμώνει. Έντονα αρωματική στη μύτη, με καθαρές νότες ρετσινιού, αλλά και ιδιαίτερη πολυπλοκότητα στο στόμα, η οποία ισορροπεί με την τονισμένη οξύτητα, αυτή η pet-natρετσίνα είναι ικανή για μοναδικές γευστικές εμπειρίες. 

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ

Συνδυάζεται ιδανικά με όλα τα θαλασσινά και τα μικρά τηγανητά ψάρια, με παστές λιχουδιές, αυγοτάραχο, αλλά και αρωματικά πιάτα από την κουζίνα της Άπω Ανατολής. Εξαιρετική και ως απεριτίφ ή σε αρωματικά κοκτέιλ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ | 8-10oC

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ | Ροδίτης
ΠΕΡΙΟΧΗ | Αμύνταιο
ΠΑΛΑΙΩΣΗ | 1 έτος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΥΓΟΥ | Σεπτέμβριος
Αλκοολ | 12,5 %
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ | 5.2g/l
ΣΑΚΧΑΡΑ | 5,0 g/l
Φιαλη | 750ml
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | 6 φιάλες

Η σοδειά του 2017, αν και ξεκίνησε ως όψιμη λόγω του βαρύ χειμώνα που προηγήθηκε, εξελίχθηκε φυσιολογικά και ο τρύγος πραγματοποιήθηκε σχετικά όψιμα για τις λευκές ποικιλίες. Όσον αφορά τον Ροδίτη, τα σταφύλια χαρακτηρίζονται από πολύ καλή ωρίμανση, υψηλό αλκοόλ, όχι ιδιαίτερα έντονη οξύτητα, αλλά εξαιρετική κατάσταση υγιεινής. 

Οινοποίηση σε ανοξείδωτη κλειστή δεξαμενή. Κατά τη διάρκεια του σύντομου διαστήματος της ζύμωσης, το φρέσκο ρετσίνι εκχυλίζει τη φρεσκάδα του στο κρασί, που εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. 

ΑΦΡΟΣ
ΑΦΡΟΣ

WINE ASSETS